Virágültetés tavasszal

viragultetes-tavasszal.jpg
Mindenki szeretné szebbé tenni a kiskertjét a tavasz közeledtével, alig várjuk, hogy végre a szabadban lehessünk és kertészkedjünk.

Ebben az időszakban rengetegen gondolnak arra, hogy virágokat ültessenek, de mind tudjuk ahhoz, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk ősszel gondoskodnunk kell a hagyma ültetéséről. Azért ne keseredjünk el, van megoldás : ) Elmondjuk, hogyan ültessenek virágokat, a továbbiakban pedig sorra vesszük azokat a feladatokat, amiket el kell végeznünk tavasszal. Érdemes tehát velünk tartani, reméljük, hogy tanácsainkkal segítünk örömtelivé, gyönyörűvé tenni a tavaszi virágos kertet.

Kezdjük tehát, mit is kell tenni ahhoz, hogy csodálatosan virágozzon a kertünk!
Válasszuk ki a megfelelő helyet a virágok számára, ha balkonon vagy teraszon szeretnénk virágokat elhelyezni, akkor nincs nehéz dolgunk, mivel a hely nem túl nagy. Viszont a kertben már okozhat egy kis fejtörést a hely kiválasztása. Javasoljuk, hogy utak mentén alakítsunk ki kis formákat, mivel ezt látjuk mindennap, illetve a kert első részébe helyezzük el a legszebb virágokat, így mindenki gyönyörködhet benne.

Fontos, hogy ne legyen se túl nagy se túl kicsi a kiválasztott terület a kerthez képest , ha ezt eldöntöttük mehetünk virágokat vásárolni.
Ilyenkor van alkalom kreatívkodásra, kiélhetjük magunkat. Ültethetjük a növényeket a házfalának közelébe is, de azért egy kis sávot hagyjunk el, nehogy az öntözővíz a házat érje. Ekkor ültethetünk nagyobb virágok elé kisebbeket vagy alacsony bokrosakat, így egy nagyon mutatós virágágyat hozhatunk létre. A formákat tetszőlegesen alakítjuk ki, de vegyük figyelembe a növények magasságait, talaj-, fény- és meleg igényét.

Az ültetést a terület felásásával kezdjük. Gereblyézzük át a földet, gyom mentesítsünk, majd jöhetnek a növények- tulipán, jácint, nárcisz, gyöngyike, krókusz, primula, árvácska, hóvirághagyma- szedjük ki a cserépből, úgy  hogy a gyökereket ne sértsük. Ássunk egy kis ültető gödröt ásó vagy ültető kanál segítségével és helyezzük bele a növényt, majd töltsük fel földdel és nyomkodjuk meg óvatosan. A növényeket nagyjából 15-20 centiméterre ültessük egymástól, természetesen vegyük figyelembe a növények magasságát. Ha végeztünk, akkor locsoljuk be jó alaposan a virágokat, a későbbiekben szintén a kora reggeli, illetve a késő esti órákban végezzük az öntözést.

 

Vissza